Crna Gora otvorila poslednje poglavlje u pregovorima sa EU - BIGportal.ba
Region Vijesti

Crna Gora otvorila poslednje poglavlje u pregovorima sa EU

Crna Gora je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila poslednje, osmo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom, javlja RTCG. U pitanju je poglavlje 8 koje se odnosi na konkurenciju.

Komentarišući otvaranje poglavlja 8, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao je da je to “jasan signal posvećenosti Evropske unije Zapadnom Balkanu”.

“Izražavam zadovoljstvo što je Crna Gora otvorila poslednje poglavlje – Konkurencija u pristupnim pregovorima sa EU. To je jasan signal naše posvećenosti Zapadnom Balkanu i politici proširenja”, naveo je Varhelji na Tviteru.

Istakao je i da je sada potrebno fokusirati se na reforme, posebno u oblasti vladavine prava, kako bi Crna Gora mogla dalje da napreduje na putu ka EU.

Poglavlje Konkurencija obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć.

Pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanje proizvodnje i izvoza.

Danas objavljeno

Pao vojni helikopter na Filipinima, sedmoro poginulo

V.R.

“Kurc mora da ide”: Hiljade ljudi na ulicama Beča

V.R.

Upozorenje u Hagu: Iran prijeti da preduzme akcije protiv SAD

V.R.

Ostavite komentar