"Crna Gora ostaje privržena vrijednostima NATO-a" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Crna Gora ostaje privržena vrijednostima NATO-a”

Crna Gora ostaje privržena politikama i vrednostima NATO-a, izjavio je danas u Briselu potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Abazović, koji se nalazi u trodnevnoj poseti NATO i institucijama EU, izrazio je spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima Alijanse, kao kredibilne i odgovorne saveznice.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je Abazović ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbednosnim izazovima i iskazao zahvalnost povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom virusa kovid 19.

“Na sastanku sa Ðoanom, potpredsednik Abazović je kazao da je vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unapređivanju saradnje sa Alijansom i podsetio je da je nova skupštinska većina, ubrzo nakon izbora i prve demokratske smene vlasti u Crnoj Gori, potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje”, navodi se u saopštenju.

Abazović i Ðoana su razgovarali i o globalnoj i regionalnoj bezbednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa kovid 19.

Abazović se danas sastao i sa direktorom NOS-a (NATO office of Security) Polom Avalonom.

Izvor: Tanjug
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar