11. Septembra 2021.

Crna Gora: Od danas pooštrene epidemiološke mjere

Big Portal

U okviru nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće priznavati status djelimične vakcinacije, a ulazak u Crnu Goru za punoljetne crnogorske državljane i strance sa prijavljenim boravkom od 14. septembra moguć je samo ukoliko je ispunjen jedan od uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Nacionalna digitalna kovid potvrda biće validna samo ukoliko lice ispunjava jedan od propisanih uslova – da je prošlo 14 dana od druge doze za vakcine koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinom koja se daje u jednoj dozi.

?edan od uslova je da osoba posjeduje negativan pi-si-ar /PCR/ test na kovid 19 koji nije stariji od 72 časa ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, te da posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 časova.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice

U Crnu Goru bezuslovno ulaze osobe mlađe od 18 godina /crnogorski državljani i stranci/.

Svadbama i ostalim privatnim prostorima, te sportskim događajima u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi uz ispunjavanje jednog od uslova iz kovid potvrde.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, a broj prisutnih gostiju se ograničava na 100.

Ulazak u tržne centre omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Nove mjere važiće do 24. septembra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare