12. Marta 2020.

Crna Gora jedina u Evropi nema virus koronu

Big Portal

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović izjavio je danas da u toj zemlji do sada nije potvrđen nijedan slučaj korona virusa.

On je to rekao povodom vijesti koje su se pojavile na društvenim mrežama da postoje slučajevi, ali da se skrivaju, prenosi portal RTCG.

– Nivo rizika od pojave korona virusa u Crnoj Gori je visok i izvjesno je da će se pojaviti kod nas, a kada se to desi, javnost će biti obaviještena istog trenutka – rekao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, u utorak je u laboratorijama Instituta za javno zdravlje testirano pet osoba i da su svi rezultati negativni, kao i da su do sada testirane ukupno 44 osobe, čiji su rezultati takođe bili negativni.

Sa druge strane Vlada Crne Gore poručila je da ne planira uvođenje vanrednog stanja.

– Povodom spekulacija i širenja lažnih vijesti da Vlada namjerava na sutrašnjoj sjednici da povodom virusa kovid 19 uvede vanredno stanje obavještavamo javnost da je riječ o potpuno neutemeljenim tvrdnjama. Vlada Crne Gore ne razmišlja o tome i ne planira takve korake, niti za tim ima potrebe – objavila je Vlada na Tviteru.

Nakon što su Turska i Kipar juče prijavile prve pacijente, Crna Gora je ostala jedina zemlja u Evropi u kojoj nema korona virusa.

(Agencije)

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare