10. Decembra 2020.

“Crna Gora bukvalno izbjegla bankrot”

Big Portal

Ministar je takođe naveo da je time izbjegnut i angažman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), prenosi portal cdm.me.

“Crna Gora je izbjegla bankrot. Reagovali smo prije početka sljedeće godine da ne bi upali u dužničku krizu. Ništa od tog novca neće ići na potrošnju. Samo za Crnu Goru i vraćanje kredita”, saopštio je Spajić na konfereciji za novinare.

Ministarstvo finansija Crne Gore je u srijedu emitovalo državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona evra, kojima će se nadoknaditi manjak u državnoj kasi u narednoj godini.

Obveznice su emitovane na period od sedam godina i prema dosadašnjim informacijama, sa kamatnom stopom od 2,875 odsto.

“Vijesti” su prenijele da su sve obveznice prodate, i da je ukupno interesovanje investitora bilo oko tri milijarde evra.

Premijer Zdravko Krivokapić je ovim povodom izjavio da je nastup Crne Gore na međunarodnom tržištu duga bio uspješan, te da osjeća ponos i zadovoljstvo što su uspjeli da obezbijede ovakav pristup.

“Želimo da budemo dobri domaćini, da se ponašamo domaćinski. Ako to neko do sada nije vidio, vidjeće u toku ove vladavine”, poručio je Krivokapić na istoj konferenciji za medije sazvanoj povodom novog zaduženja zemlje od 750 miliona evra.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare