Crkva Svetog Spasa u Prizrenu ponovo na meti vandala - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Crkva Svetog Spasa u Prizrenu ponovo na meti vandala

Na Crkvi Svetog Spasa u Potkaljaju kod Prizrena razvaljena je gvozdena kapija na ulazu u crkveni posjed, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su zatražili brzu reakciju policije kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodjela.

Prizrenska crkva Svetog Spasa više puta je bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a prije toga su ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Iz Kancelarije su podsjetili da je ovo 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine što nedvosmisleno pokazuje stepen vjerske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Naglašeno je da pritisci na srpski narod i ugroženost vjerskih objekata rastu iz dana u dan, a da albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru Kosova i Metohije obezbijede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Danas objavljeno

SAD “obrađuju” Tursku

M.

CIK: Nema dovoljno podataka o izboru za predsjednika Srpske

M.

Ovo su preliminarni rezultati CIK-a za Predsjedništvo BiH

M.

Ostavite komentar