Covid-19: Španija i Italija žarište u Evropi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Covid-19: Španija i Italija žarište u Evropi

Španija i Francuska uvele su još strože mjere u borbi protiv širenje virusa korona , broj preminulih i dalje raste u Kini, dok su Sjedinjene Države produžilu zabranu putovanja kao dio vanrednih mjera u toj zemlji koje je prije dva dana uveo američki predsjednik Donald Tramp, prenosi Rojters.

Trenutno u svijetu ukupan broj zaraženih iznosi oko 153. 864 ljudi, dok je njih 5. 800 preminulo.

Vlada u Španiji planira da stavi svojih 47 miliona stanovnika pod djelimičnom izolacijom od ponedeljka kao dio 15-dnevnog plana za vanredno stanje, saznaje Rojters.

Francuska zbog virusa Covid-19 će zatvoriti prodavnice, restorane i objekte za zabavu od danas, a 67 miliona stanovnika u toj zemlji rečeno je da ostanu u svojim kućama jer se broj novozaraženih za 72 sata udvostručio.

Nacionalna zdrastvena organizacija u Kini potvrdila je 20 novih slučajeva zaraženih virusom korona, dok je ukupan broj potvrđenih zaraženih ovim virusom u toj zemlji dostigao 80. 844 lica.

Broj preminulih od virusa Covid-19 u Kini dostigao je 3. 199.

U Sjedinjenim Državama predsjednik Tramp je produžio zabranu putovanja u Veliku Britaniju i Irsku.

Pored Italije, Španija sa 5. 753 novih slučajeva je druga najteže pogođena zemlja u Evropi.

Britanska vlada će zabraniti javna i masovna okupljanja od sljedeće sedmice, dok je njemačka vlada pozvala građane koje se vraćaju iz Italije, Švajcarske i Austrije da se samoizoluju na period od dvije sedmice.

Norveška od sutra zatvaraja luke i aerodrome, rekla je norveška premijerka Enra Solberg, dok Ruska federacija zatvara granice sa Poljskom i Norveškom za strane državljane kao mjera predostrožnosti.

Češka vlada zatvorila je većinu prodavnica i restorana na period od deset dana.

Tanjug

Danas objavljeno

Vučić: Žiofre ponovio stav Brisela o uvođenju sankcija Rusiji

M.

Evropi prijeti blekaut?

M.

“Nepristojna ponuda” za ruskog ambasadora; Moskva bijesna

M.

Ostavite komentar