Čović: U ponedjeljak imenovanje novog Savjeta ministara - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Čović: U ponedjeljak imenovanje novog Savjeta ministara

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je da će sutra biti imenovan novi Savjet ministara.

On je rekao da je dogovor da u 9.00 časova zasjeda komisija, dok će u 13.00 časova biće održana sjednica Predstavničkog doma i imenovan kompletan Savjet ministara, ili umanjeno za jednog ministra, što, kako je ocijenio, neće biti veliki problem.

“Čim Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH završi provjeru kandidata, biće dopuna. U svakom slučaju, mi sutra imamo Savjet ministara. To je velika stvar i nadam se da ćemo vrlo brzo imati budžet institucija BiH”, rekao je Čović novinarima u Mostaru.

On je naglasio da će se imenovanjem novog Savjeta ministara stvoriti potpuno drugačiji ambijent i atmosefra, je će vrlo brzo imati agendu, već u januaru.

“Imaćemo vrlo jasan plan djelovanja Savjeta ministara i zbog toga sam optimista kada je u pitanju naš evropski put”, rekao je Čović.

Kada je u pitanju kandidatski status BiH, Čović je rekao da BiH već u maju u Zagrebu može biti za istim stolom sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

agencije

Danas objavljeno

Smrtonosne oluje pogodile Evropu, najmanje 13 mrtvih

M.

Avion prisilno sletio u Zagreb zbog putnika koji je vikao i htio da otvori vrata

M.

Rogov: Pojačana zaštita Zaporoške nuklearne elektrane

M.

Ostavite komentar