Čović reagovao na Nurkićevu uvredu - BIGportal.ba
Košarka Sport

Čović reagovao na Nurkićevu uvredu

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović reagovao je na izjavu Jusufa Nurkića, koji ga je u nazvao “kriminalcem”.

Nurkić je to izjavio nakon što je Čović prethodno rekao da on zbog neprimerenih izjava ne bi mogao da igra za Zvezdu.

“Jusuf Nurkić, navodna ‘nba zvezda’ (što mi dodatno daje povoda da mu odgovorim) moralna i ljudska nula, neko koji je veličao džamiju Ante Pavelića u NDH, zbog koje je morala da reaguje i jevrejska zajednica i udruzenje Simon Vizental, neko koji je svaki svoj javni nastup začinio promocijom pogrešnih (ili za njega pravih vrednosti) poput nošenja majice sa imenima devetorice ratnih zločinaca koji su se ‘istakli’ ubijanjem Srba i Hrvata tokom gradjanakog rata u Bosni i Hercegovini“, rekao je Čović.
“Neko zbog čijih javnih nastupa su i njegovi čestiti sunarodnici crveneli i otvoreno govorili da ih je sramota. Ako od takvog, i koliko mogu sada već sa sigurnošću da zaključim čoveka punog mržnje, stižu optužbe – onda je to kompliment“, dodao je predsednik KKCZ.

Nurkić je u intervjuu “Sport klubu” odgovorio na izjavu Čovića, koji je prošlog meseca rekao da bosanskohercegovački igrač zbog neprimerenih izjava ne bi mogao da igra za Zvezdu.

“Kada vas kriminalci prozivaju, onda znate da radite nešto dobro, jel tako? Za dotičnog nemam baš puno reči. Za mene postoji samo jedan klub u Beogradu, a to je Partizan, tako da svakako ja ne bih mogao da igram za Zvezdu, hteo on to ili ne“, rekao je Nurkić za Sport klub.

Jusuf Nurkić – PressMedia.ba

Nurkić (27) nastupa za ekipu Portland Trejlblejzersa u NBA ligi, od 2017. godine.

Prethodno je igrao za Denver Nagetse.

B92.

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar