Čovic priznao: Nigdje ne idemo bez Dodika?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Čovic priznao: Nigdje ne idemo bez Dodika?!

Na pitanje novinara bi li HDZ ušao u novi Savjet ministara bez SNSD-a, Čović je odgovorio kratko – “ne bih”.

Sjednica Predsjedništva HNS-a danas je završena u Drvaru, nakon čega se predsjednik ovog tijela Dragan Čović ponovo obratio medijima

On je istakao da je postignut dogovor o jedinstvenom djelovanju HNS-a kada je riječ o bilo kakvim političkim aranžmanima, bez ostavljanja prostora za bilo kakve podjele.

“Ali osnova svega je da mi konkretnim obilascima ovdje izdvajamo problem po problem te da s entitetskog i kantonalnog nivoa pomognemo.

Naravno da ćemo mi ovaj prostor izdvojiti kao područje interesa Republike Hrvatske iz više razloga jer je i granica s te strane, međutim, ja sam rekao ovdje i opet ću ponoviti i mi moramo to uraditi s nivoa Vlade HNK pa onda s viših nivoa vlasti za ove ljude ovdje da im olakšamo život da se ne odlazi s ovih prostora”, izjavio je Čović.

Takođe je kazao da će podržati izgradnju autoputa kod Modriče i Garevca, te pomoći i podržati privredu stanovnika tog područja, a posebno Hrvata.

“Kada je riječ o izbornom zakonu, mi ćemo ići s jednom inicijativom HNS-a prema našim partnerima s kojima želimo razmišljati o budućnosti BiH, posebno Federacije BiH. Već u ponedjeljak s jednim dopisom ćemo pokrenuti raspravu oko izbornog zakona”, poručio je Čović.

Na pitanje novinara bi li HDZ ušao u novi Savjet ministara bez SNSD-a, Čović je odgovorio kratko – “ne bih”.

(Vijesti)

Danas objavljeno

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Podgorica: Protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

M.

Eskobar: Kosovska vlada mora da formira ZSO

M.

Ostavite komentar