4. Juna 2022.

Čović pisao predsjedniku i poslanicima Bundestaga

Big Portal

Čović je u pismu ocijenio kako je, bez obzira na dobre namjere pojedinih njemačkih predstavnika, prijedlog rezolucije “Podržati BiH na putu prema boljoj budućnosti” postao jedan u nizu instrumenata radikalnih krugova u BiH koji se zalažu za neustavna rješenja i dominaciju nad Hrvatima i manjinama poput Židova i Roma.

On je naveo da se hrvatski politički predstavnici zalažu za izmjene Ustava i izbornoga zakonodavstva čime bi se implementirale odluke Evropskoga suda za ljudska prava i Ustavnog suda da bi se svi građani, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, mogli kandidovati na političkim funkcijama.

Dodao je i da se zalažu za sprečavanje inženjeringa prema kojem većinski bošnjački narod nameće predstavnike Hrvatima u domovima naroda i Predsjedništvu BiH.

Čović je, između ostalog, naveo da je Hrvatima u cilju cjelovita, stabilna i funkcionalna BiH u okrilju EU i NATO-a, naspram neustavnog unitarizma i separatizma i tim putem je odbacio ad hominem napade, saopšteno je iz Čovićevog kabineta.

Čović je u pismu pozdravio interes Njemačke kao jedne od najvažnijih partnerskih zemalja i istaknute članice EU za trenutnu političku situaciju i, kako je naveo, podršku BiH na putu prema EU i NATO-u.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare