Čović: Ništa nikome nije poklonjeno, niti uzeto - BIGportal.ba
Košarka Sport

Čović: Ništa nikome nije poklonjeno, niti uzeto

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, rekao je kako je odluka Evrolige da se sezona okonča realna i poštena.

Jedina ispravna, realna i poštena u ovakvim okolnostima. Ona je u skladu sa pravilima i propozicijama“, rekao je Nebojša Čović gostujući u Jutarnjem programu Prva TV.

Predsednik Zvezde kaže da je u javnosti izvršena zamena teza od kada je uvedena pandemija koronavirusa.

U našoj javnosti je izvršena zamena teza odmah nakon proglašenja pandemije. Odmah se krenulo sa kampanjom, licitiranjem, što u ovakvim okolnostima nije u redu. Zdravlje učesnika je u prvom planu, nije samo zdravlje košarkaša, već i stručnog štaba“, kaže Čović i dodaje:

Niko ovde nikome ništa nije poklonio, niti je uzeo. Korona nam je svima uzela, treba gledati realnu situaciju. Ko je kakve kalkulacije imao, šta da vam kažem“.

Čović je rekao kako su jedino košarkaši Efesa bili da za to da se sezona nastavi.

Znam da je Efes ostao usamljen, jedini su insistirali da se igra, 34 od 36 košarkaša“.

Predsednik Zvezda kaže da su na početku svi bili da se sezona završi na terenu, među njima i Zvezda, ali se čekalo da se vidi kakva će biti situacija sa koronavirusom u svetu.

Svi klubovi su bili da se EL završi na terenu i Zvezda je bila da se završi. Zamolili smo da se u Beogradu odigra završnica. Bertomeu je čekao situaciju sa aspekta pandemije, a znamo da u zemljama nije ista faza pandemije“.

Čović ističe da će sledeće sezone biti veoma teško naći resursa.

Ne dobija se prvak na sredini ili pred kraj sezone. Esencija košarke je plej-of i Fajnal for. Šta da kažu, Efes, Barselona, Real? U krajnjem slučaju šta da kaže i Zvezda? Svi smo izgubili i ne treba da pravimo neku atmosferu. Sledeća sezona biće izuzetno teška. Nama su karte 30-35 odsto učešća godišnjeg budžeta. Ko će da plati kartu ako se ne bude igralo pred publikom?“.

Gosti u Jutarnjem programu bili su Boža Maljković, kao i novinar Vladimir Stanković.

U ovoj situaciji nema dobre odluke, ima samo one manje loše, videćemo pokazaće vreme. Odluka je očekivana i realna jer je iznuđena. Evroliga je htela da se sezona završi makar u novoj formi, na turniru u jednom gradu i tu je Beograd bio ozbiljan kandidat. Ali odluka nije doneta i mislim da je pravi termin da je odluka ‘realna’“, rekao je Vlada Stanković.

Danas objavljeno

Srbija sa +25 do nove pobjede i druge faze

Vanja A

Istorijska trka u Džedi: Dva prekida, “milion” incidenata i dramska pobjeda Hamiltona!

Vanja A

Preminuo Stevan Jelovac

M.

Ostavite komentar