Čović nakon razgovora sa Palmerom i Izetbegovićem: U relativno kratkom periodu možemo doći do rješenja za Izborni zakon BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Čović nakon razgovora sa Palmerom i Izetbegovićem: U relativno kratkom periodu možemo doći do rješenja za Izborni zakon BiH

Predsjednik HDZ Dragan Čović je ocijenio da se na dobrom putu da se konačno postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ovo je izjavio nakon današnjeg susreta sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metju Palmerom, izvršnom direktorkom za Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Ajnhorst i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, prenosi Klix.

– Izuzetno produktivni i pozitivni pregovori. Vrlo smo jasno prepoznali put u kojem možemo u vrlo relativno kratkom periodu doći do rješenja za Izborni zakon -poručio je Čović.

On je ranije danas u sjedištu Delegacije Evropske unije u Sarajevu prvo razgovarao sa Palmerom i Ajnhorst, a potom je na ovaj susret pozvan i Izetbegović. Prije toga se Izetbegović posebno susreo sa Palmerom i Ajnhorst.

Nakon prvog razgovora je izjavio da je blizu postizanje dogovra o izmjenama Izbornog zakona, te da je izgledno da će se to učiniti u skladu sa prijedlogom bivšeg evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Štefana Fulea.

U toku dana se očekuje da će se međunarodni zvaničnici sastati i sa predstavnicima opozicionih stranaka u BiH.

Danas objavljeno

Kako su nestale maske iz apoteke UKC Srpske?!

M.

U Banjaluci počela vakcinacija trećom dozom

M.

DNS, PDP i SDS potpisali sporazum o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Prijedora

M.

Ostavite komentar