5. Augusta 2019.

Čović hrvatima čestitao “Oluju”

Big Portal

Čović Hrvatskoj uputio čestitku – “Oluja” je bila borba za pozitivne vrijednosti i u BiH”.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović uputio je državnom vrhu Hrvatske čestitku povodom Dana pobjede i domoviske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. godišnjice vojne akcije “Oluja”.

“Svaka godišnjica veličanstvene vojne akcije Oluja podstiče nas na razmišljanje o zajedništvu, ljubavi prema domovini i borbi za slobodu. Prevelika žrtva koju su podnijeli svi učesnici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod.

Time su zadužili sve nas da uvijek, bez iznimke, podignute glave i s ponosom govorimo kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, nezavisnost i samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan istorijski narod čini. Vojno-redarstvena akcija „Oluja“ nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini; dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas.

U ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, svim Hrvatima i Hrvaticama u domovini i inostranstvu, posebno hrvatskim braniteljima koji su svojim djelima osigurali jedinstvo i cjelovitost današnje Republike Hrvatske želim sretan Dan pobjede i domoviske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-redarstvene akcije „Oluja“”, naveo je Čović u čestitki upućenoj predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku hrvatskog Sabora Godranu Jandrokoviću.

(SB)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare