Čović govorio na vanrednoj konferenciji o neodlasku u Podgoricu - BIGportal.ba
Košarka Sport

Čović govorio na vanrednoj konferenciji o neodlasku u Podgoricu

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je govorio o odluci kluba da ne otputuje u Podgoricu na gostovanje Budućnosti.

Utakmica u okviru ABA lige je trebalo da bude odigrana u ponedeljak od 18.00.


“Košarkaški klub Crvena zvezda apsolutno nije imao nameru da bilo šta politizuje, u smislu najnovijih događaja u Crnoj Gori vezanih za zakon koji je usvojen. Dobro znate da je Zvezda medijski i identitetom vezana za Republiku Srbiju, kao i drugi sportski klubovi u smislu njene reprezentativnosti. Nije veliki problem zaključiti koliko Zvezda i učešće Zvezde u ovakvim situacijama moze da bude stavljeno u manipulacije i političke insinuacije
“, naveo je Čović.

Dodao je da je Zvezda stupila u kontakt sa bezbednosnim organima Srbije poučena situacijama iz aprila ove i prošle godine.

“Mišljenja naših organa tražimo pred svaki put i to ne da bismo se “pokrili državom”. Stupili smo u kontakt i sa vrhom ABA lige, poslat je dopis 28.12. u 19.56, opisani su određeni izazovi i rizici koji postoje”, naveo je Čović.

Istakao je i da je dobijena procena bezbednosne situacije i potom citirao jedan deo.

“Ne može se isključiti mogućnost eventualnog incidenta na nacionalnoj osnovi usmerenog ka igračima i stručnom štabu srpskog kluba. Meta mogu biti i simpatizeri Zvezde, bilo da se radilo o navijačima iz državljanima Crne Gore”, citirao je Čović.

Potom je napravio poređenje sa fudbalskom utakmicom između Barselone i Reala.

“U tom trenutku su se događali nemiri u Barseloni, klubovi su se za pola sata, sat dogovorili da se utakmica pomeri. Naša procena je bila dobronamerna, da se utakmica pomeri iako iz sportskih razloga Zvezdi više odgovara da se utakmica odigra danas. Ljudi u menadžmentu su pronašli da bi novi termin mogao da bude 24. februar. Time se ne ugrožava regularnost lige“, dodao je Čović.

Podsetio je i da je delegacija trebalo da otputuje u Podgoricu u nedelju uveče.

“Odložili smo put zbog jer su se u Podgorici dešavali događaji koje smo videli. Nismo želeli da pravimo dodatnu atmosferu i da učestvujemo u tome. Do nas je stigao dopis u kom je navedeno da će biti 7.500 navijača i da će svi biti identifikovani, kao i da će svako snositi posledice za ono što uradi”
, istakao je Čović.

Kompletnu konferenciju za medije pogledajte u videoprilogu:

Danas objavljeno

Zvezda odlična u Moskvi, CSKA slavio u neizvjesnoj završnici

Zeljka

Partizan bolji od Cibone u derbiju ABA lige

Zeljka

Medvedev odustao – neće igrati na “svom” terenu

Vanja A

Ostavite komentar