Corvette C8 – izbačen iz takmičenja jer je prebrz - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Corvette C8 – izbačen iz takmičenja jer je prebrz

Jutjuber Emilija Hartford i njena brutalna Corvette C8 mašina postali su glavna tema među ljubiteljima automobila u poslednje vreme.

Harfordova i njena deveta generacija sportskog modela postali su poznati široj javnosti kao par onda kada je njen motor bukvalno eksplodirao pod pritiskom duplog turbo punjenja.

Sada, ovaj Chevrolet ponovo se podigao iz pepela kao Feniks, jedna od najbržih Corvette C8 jedinica na planeti, piše Autoblog.

Prošlog meseca, Hartfordova je odlučila da ode u Las Vegas sa svojom pticom i Buick Regal modelom prethodno u vlasništvu njene bake, poznatom kao Mimi, kako bi sa njima odvozala nekoliko trka na LS Fest West događaju, posebno kreiranom za LS i LT V8 zveri.

Iako je ova lepa dama bila ubeđena da će njen konvoj – sa ukupno 2.500 ks – definitivno izazvati veliku pažnju, ono što se zapravo dogodilo nije mogla ni da pretpostavi.

Prvi dan događaja otkazan je jer su jaki vetrovi duval i trka nije mogla biti održana u bezbednim uslovima, uslovljavajući organizatore da odlože program.

Drugog dana, Hartfordova i njen Mimi model bili su viđeni na trkama ubrzanja, sa najboljim vremenom crnog Buick modela, duplog turbo punjenja, od 11,47 sekundi. Ovo nije ni blizu vremenu koje je ova dama imala za volanom svog C8 modela, ali je svakako više nego dobro.

Kada je Pheonix stao na startnu liniju, sve je krenulo po zlu. Ovaj događaj i sama staza u Las Vegasu, poseduju NHRA sertifikat, što znači da automobili koji završavaju trku na četristo metara ispod deset sekindi moraju imati rol barove, posebne kaiše i pojaseve, kao i specijalnu licencu kako bi bili legalni.

Zbog svega prethodno navedenog, smatralo se da će Hartfordova držati svoje vreme iznad deset sekundi, sa nešto manje snage i ograničenim turbo bustom, kakav je bio plan.

Danas objavljeno

Tesla je broj 1, ali još koliko?

Zeljka

SEAT Arona: I dalje među najpoželjnijima u klasi

Zeljka

Volkswagen najavljuje novi ID.3 koji stiže naredne godine

Zeljka

Ostavite komentar