Čorbica od gljiva - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Čorbica od gljiva

Gljivge su zdrave i ukusne.

Sastojci:

2 kašike ulja ili putera

1 srednji luk, isjeckan

1 stabljika celera

300 g raznih svježih pečurki (šampinjoni, bijeli i tamni, šitaki)

5 šolja vode ili supe

Svježi peršun

So i puno svježe samljevenog bibera

Kisela pavlaka

Čorba (supa) od pečuraka recept – kako se pravi |

Priprema:

Propržiti isjeckan luk na ulju ili puteru, pa dodati celer. Dodati pečurke isjeckane ili cijele (odstranite drške sa šitaki pečuraka, mnogo su žilave) i dinstati ih oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi. Posolite i pobiberite pečurke.

Na kraju dodati pet šolja vode ili supe, kuvati dok ne provri, a onda smanjiti vatru i kuvati čorbu oko 20 minuta. Dodati na kraju peršun. Služiti uz kiselu pavlaku.

Nezavisne.

Danas objavljeno

5 popularnih mitova o proteinima. Šta je istina?

Vanja A

Tri dana nije jela ništa osim grožđa

Vanja A

Pita sa jabukama i šljivama bez šećera

Zeljka

Ostavite komentar