19. Novembra 2020.

Čorba sa žitaricama

Big Portal

Sastojci:

3 kašike ulja

100 g luka

50 g pancete 

2 čena bijelog luka

100 g korijena celera

50 ml bijelog vina

80 g riže 

200 g krompira

400 g gljiva 

1 kašika vegete 

crni biber, so 

1 kašika narezanog peršuna

Priprema:

Na zagrijanom ulju propržite sitno narezan luk do zlatnožute boje, a zatim mu dodajte narezanu pancetu. Kratko pržite, dodajte zgnječeni bijeli luk i na kockice narezan korijen celera.

Ulijte vino, dodajte mješavinu riže i krompir narezan na kockice, prelijte vodom, a kad zavri kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Zatim umiješajte narezane gljive, vegetu, biber i posolite po potrebi. Sve zajedno kuvajte još oko 15 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare