Čorba od paradajza sa keljom i leblebijama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Čorba od paradajza sa keljom i leblebijama

Ovo jelo na kašiku puno je vitamina i minerala i okrepiće vas u svakom trenutku.

Sastojci:

2 čena belog luka

1 šargarepa

1 konzerva seckanog paradajza

i maji iseckan i obaran kelj (bez centralne stabljike)

1 konzerva leblebija

maslinovo ulje


Priprema:

U velikoj šerpi, na maslinovom ulju kratko propržite iseckani beli lik i šargarepu. Dodajte paradajz iz konzerve, 3 šolje vode, i 1 kašičicu soli. Kada provri dodajte prethodno obareni kelj, i kuvajte 4 minuta. Nakon toga sipajte konzervu prethodno propranih leblebija i onda kuvajte sve zajedno još desetak minuta.

Danas objavljeno

Mekan i sočan kolač spremljen po najboljem receptu naših baka

Zeljka

Kako ČUVATI PARADAJZ da ne postane BRAŠNAST? Postoje dva GENIJALNA TRIKA za najbolji ukus

Zeljka

Četiri znaka da ste pod hroničnim stresom a da to i ne znate

Zeljka

Ostavite komentar