13. Jula 2019.

Continentalov novi napredni 48-voltni hibridni sistem

Big Portal

Continental će na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona predstaviti novi i inovativni 48-voltni hibridni pogonski sklop s električnim motorom snage 30 kWh. Električni motor je smešten između motora s unutrašnjim sagorevanjem i menjača, a sistem uključuje i naprednu elektroniku, piše portal Autonet.hr

Više proizvođača je do sada predstavilo 48-volnte tzv. blage hibride, ali Continental svoj sistem ne smatra takvim, tj. blagim hibridom. Razlog za to leži u činjenici da električni deo pogona može samostalno da pokreće automobil pri brzinama do 90 km/h. Takođe, iz Continentala navode da je njihov sistem puno jeftiniji.

Za sada još uvek nema podataka o potrošnji. Ipak, ovaj sistem će ponuditi smanjenje emisije CO2 za oko 20% u odnosu na modele pokretane samo s motorom s unutrašnjim sagorevanjem i oko 10% u odnosu na 48-voltne blage hibride koji su trenutno dostupni na tržištu. Pretpostavlja se da Continental ima jednog ili više kupaca za ovu tehnologiju, ali za sada zvanično saopštenje ne pominje ime ni jednog proizvođača automobila.

Izvor: Autonet

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare