Commodore 64 modifikovan za rudarenje Bitcoina - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Commodore 64 modifikovan za rudarenje Bitcoina

Prošlog mjeseca smo imali priliku da vidimo modifikovani Nintendo Game Boy, koji je mogao da rudari Bitcoin sa 0.8 hashova u sekundi (ili oko 125 biliona puta sporije u odnosu na moderne Bitcoin ASIC majnere).

Sada se pojavio video, koji pokazuje Commodore 64, koji je takođe modifikovan za rudarenje Bitcoina. Uređaj kriptovalutu rudari još sporije nego Game Boy, brzinom od 0,3 HS/s. Commodore 64 je objavljen 1982. godine od strane IBM-a, a koristi MOS Technology 6510 procesor sa taktom od 1023MHz i ima 64 KB RAM i 20 KB ROM.

Commodore 64 modifikovan za rudarenje Bitcoina (video)

Iako Commodore trenutno zaostaje za Game Boy uređajem kada je u pitanju rudarenje, kreator moda tvrdi da je poboljšanje performansi od 10 puta moguće izmenom koda. Commodore 64 se dodatno može unaprediti SuperCPU nadogradnjom, što bi dovelo do poboljšanja rudarenja od 60 hashova u sekundi.

Naravno, ova demonstracija nije bila namenjena kao praktično rešenje, ali je zanimljivo videti kako se rudarenje kriptovaluta može promeniti na stariji hardver i koliko je tehnologija napredovala u poslednjih 40 godina.

Izvor: TechPowerUp

Danas objavljeno

Tviter kažnjen sa 150 miliona dolara – prodavali privatne podatke korisnika

Zeljka

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Samsung Galaxy S23 i S24 bez Exynos procesora

Zeljka

Ostavite komentar