Coldplay objavio osmi studijski album - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Coldplay objavio osmi studijski album

Londonski alter post-britpop Coldplay objavio je osmi studijski album “Everyday Life” u svim formatima, CD, vinil, kaseta i digitalno izdanje, cijih je 16 brojeva podijeljeno u dva dijela, “Sunrise” i “Sunset”.

Podsjeća to na dvodjelni “children”/”parents” koncept koji je Nik Kejv predstavio na svom nedavnom albumu “Ghosteen”, posebno jer je album Coldplayja opisan kao njihov najeksperimentalniji rad dosad.

Iako kritičari mainstream medija nisu jednoglasno oduševljeni (za razliku od djela Nika Kejva), reakcije na konceptualno Coldplay ostvarenje su, ipak, uglavnom pozitivne, uz konstatacije kao što su “odvažan pokušaj prelaska iz tradicije”, ali i da su neke pjesme “ponekad uzbudljivije u teoriji nego u praksi”.

“Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je posvuda. Iako je zaista puno nevolje na svijetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas” izjavio je frontman Kris Martin u ekskluzivnom intervjuu za BBC Radio 1. Prije izlaska albuma, bend je objavio niz singlova, “Daddy”, “Champion Of The World”, “Orphans”, “Arabesque” i “Everyday Life”, a vrlo zanimljivu internetsku live promociju albuma Coldplay je priredio danas u Jordanu, cija dva nastupa “Sunrise” i “Sunset” su izvedena u razmaku od 12 časova i live streaming je pratilo više od 15 miliona ljudi.

Danas objavljeno

“Sarmagedon”: Burek sa sarmom izazvao buru na društvenim mrežama

Vanja A

Pop zvijezde Kristina Agilera i Maluma objavili nove singlove

Vanja A

Takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada i nije zaplakao

Vanja A

Ostavite komentar