Sastojci:
Za tijesto:
4 jaja
130 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml ulja
250 ml jogurta
250 g brašna
1 prašak za pecivo
150 g sjeckane čokolade
Za preliv:
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
Priprema:
Jaja, so, šećer i vanilin šećer mutite dok ne nastane svijetložuta pjenasta masa. Zatim dodajte ulje i opet umutite. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. U jaja naizmjenično dodajte brašno i jogurt i sastojke sjedinjujte žicom. U dobijenu smjesu sipajte i nasjeckanu čokoladu. Tijesto sipajte u kalup za kuglof prethodno namazan uljem i pecite ga na 180 stepeni, 40 do 50 minuta. Nakon pečenja ostavite kuglof da se malo ohladi i izvadite ga iz kalupa. Na kraju istopite čokoladu, dodajte joj kašiku ulja i iz više poteza prelijte kuglof dok cijeli ne bude obložen čokoladom.
Nezavisne.