7. Marta 2022.

Čokoladni kolač koji svi obožavamo

Big Portal

Sastojci:

Za koru:

  • 200 ml kisele vode
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike šećera (može više po želji)
  • 1 kašika džema
  • 5 kašika posnog keksa
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašiše maslinovog ulja
  • 1 kašika kakaa
  • pola praška za pecivo

Za fil:

  • 100 g posnog margarina
  • 3 kašike šećera u prahu (može više)
  • 100 g mlevenog posnog keksa
  • 50 g mlevinh oraha
  • 50 g otopljene čokolade
  • 100 ml soka od narandže
  • može ekstrat čokolade

Za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  • Prosejati brašno kako i prašak za pecivo, pa dodati šećer, džem, keks i mlevene orahe. Nakon toga dodati i ulje i sve sjediniti. Pleh 20 x 20 cm, može i veći, obložite papirom za pečenje i staviti testo da se pečei na 180 stepeni C, od 30-40 minuta.
  • Za to vreme spremite fil – umutite šećer u prahu i posni margarin.
  • Pomešajte posni keks, otopljenu čokoladu i sok, pa spojite sa filom od šećera i margarina.
  • Ohlađenu koru premažite filom i prelijte otopljenom čokoladom.
  • Opširnije u video-prilogu:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare