Sastojci:
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 50 g griza
- 100 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- 500 g voća (jagoda)
- vanilin šećer
Priprema:
- Sipajte brašno, griz, i prašak za pecivo u veću posudu. Dodati mlevene orahe, ulje šećer i 150 ml kisele vode, pa promešati.
- Pleh 25×20 cm obložiti papirom za pečenje, pa sipati pola testa koje ravnomerno rasporedite po plehu. Peći na 200 stepeni C oko 5-6 min.
- Kada se prvi sloj testa zapeče, izvadite ga, pa dodajte jagode. U drugi deo dodati kašiku kakaa i sipati ostatak kisele vode. Sipajte preko jagoda.
- Vratiti u rernu i peći još 30-40 minuta.
- Kad se malo ohladi, prospite šećer u prahu ili vanilin šećer.
- Opširnije u video-prilogu: