8. Juna 2022.

Čokoladni kolač bez jaja i mlijeka stalno ćete praviti za doručak

Big Portal

Sastojci:

  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g griza
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • 500 g voća (jagoda)
  • vanilin šećer

Priprema:

  • Sipajte brašno, griz, i prašak za pecivo u veću posudu. Dodati mlevene orahe, ulje šećer i 150 ml kisele vode, pa promešati.
  • Pleh 25×20 cm obložiti papirom za pečenje, pa sipati pola testa koje ravnomerno rasporedite po plehu. Peći na 200 stepeni C oko 5-6 min.
  • Kada se prvi sloj testa zapeče, izvadite ga, pa dodajte jagode. U drugi deo dodati kašiku kakaa i sipati ostatak kisele vode. Sipajte preko jagoda.
  • Vratiti u rernu i peći još 30-40 minuta.
  • Kad se malo ohladi, prospite šećer u prahu ili vanilin šećer.
  • Opširnije u video-prilogu:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare