Sastojci:
400 g lotus keksa
350 g čokolade za kuvanje
150 g maslaca
400 g kondenzovanog mlijeka
Glazura:
200 g bijele čokolade
100 ml slatke pavlake
lješnik za posipanje po želji
Priprema:
U činiju izlomite keks na sitnije komade. Čokoladu i maslac istopite na pari, a zatim dodajte i kondenzovano mlijeko. Promiješajte sastojke da se smjesa ujednači i sipajte preko izlomljenog keksa. Opet dobro promiješajte sve sastojke, a onda sipajte u kalup veličine 20×30 cm obložen papirom za pečenje. Kalup ostavite u frižider na dva sata, a onda sjedinite otopljenu bijelu čokoladu i toplu slatku pavlaku i prelijte preko kolača. Po želji pospite lješnicima i ostavite da se glazura stegne prije nego što izvadite kolač iz kalupa i isiječete na željenu parčad.
Nezavisne.