Čokoladne štanglice - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Čokoladne štanglice

Vikend je pred nama, a ovo je prijedlog kako da ga “zasladite”.

Sastojci:

400 g lotus keksa

350 g čokolade za kuvanje

150 g maslaca

400 g kondenzovanog mlijeka

Glazura:

200 g bijele čokolade

100 ml slatke pavlake

lješnik za posipanje po želji

Priprema:

U činiju izlomite keks na sitnije komade. Čokoladu i maslac istopite na pari, a zatim dodajte i kondenzovano mlijeko. Promiješajte sastojke da se smjesa ujednači i sipajte preko izlomljenog keksa. Opet dobro promiješajte sve sastojke, a onda sipajte u kalup veličine 20×30 cm obložen papirom za pečenje. Kalup ostavite u frižider na dva sata, a onda sjedinite otopljenu bijelu čokoladu i toplu slatku pavlaku i prelijte preko kolača. Po želji pospite lješnicima i ostavite da se glazura stegne prije nego što izvadite kolač iz kalupa i isiječete na željenu parčad.

Nezavisne.

Danas objavljeno

3 stvari koje većina žena radi, a uništavaju kožu lica

Vanja A

Prednosti leblebija: Bogate su proteinima, mineralima i vlaknima

Vanja A

Slani mafini sa Indomie nudlama

Vanja A

Ostavite komentar