Potrebno je:
- 200 gr šećera
- 70 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 120 gr maslaca (margarina)
- 150 gr mlevenog kikirikija
- 150 gr mlevenog keksa
- 50 gr rastopljene čokolade
Za preliv:
- 100 gr čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin, pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.

Foto: Privatna arhiva
Promešati, pa dodavati keks da se dobije gustina. Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela, pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.

Foto: Privatna arhiva
Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom, pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni, pa svetli. Izravnati, lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.

Foto: Privatna arhiva
Okrenuti u poslužavnik, pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohlađenu seći. Uživajte!