22. Februara 2021.

Čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo

Big Portal

Potrebno je:

  • 200 gr šećera
  • 70 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 120 gr maslaca (margarina)
  • 150 gr mlevenog kikirikija
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 50 gr rastopljene čokolade

Za preliv:

  • 100 gr čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin, pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.

Foto: Privatna arhiva

Promešati, pa dodavati keks da se dobije gustina. Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela, pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.

Foto: Privatna arhiva

Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom, pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni, pa svetli. Izravnati, lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata. 

Foto: Privatna arhiva

Okrenuti u poslužavnik, pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohlađenu seći. Uživajte!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare