2. Februara 2021.

Čoko rozen kocke

Big Portal

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

Za kremu:

750 ml mlijeka

200 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

125 g čokolade za kuvanje

40 g kakaoa

45 g gustina

125 g margarina

Za glazuru:

100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Pomiješajte kakao i gustin sa 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kada mlijeko provri, skinite šarpu sa vatre i dodajte prethodno izmiješan gustin i kakao. Vratite na vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Kada se smjesa zgusnula, skinite šerpu sa vatre, dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin isjeckan na listiće i miješajte da bi se sastojci sjedinili sa kremom. Toplom kremom mažite rozen kore. Na svaku koru stavite četiri do pet punih kašika kreme pa ravnomjerno razmažite. Posljednju koru prelijte glazurom koju ste dobili od otopljene čokolade i ulja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare