Sastojci:
3 lista oblande
400 ml mlijeka
200 g šećera
250 g margarina
200 g čokolade
300 g mljevenog keksa
100 g pečenih mljevenih lješnika
Za glazuru:
100 g čokolade
4 kašike mlijeka
kockica margarina
+ sjeckani lješnici
Priprema:
Mlijeko i šećer sipajte u šerpu i kuvajte dok se šećer ne istopi. Kada se istopi, dodajte margarin, miješajte stalno smjesu pa kada se i margarin istopi dodajte čokoladu. Zatim smjesi dodajte mljeveni keks i lješnike te šerpu sklonite sa šporeta. Izmiješajte sve sastojke dobro i dobijenom smjesom mažite oblande u dva sloja – oblanda – fil – oblanda – fil – oblanda. Kada ste namazali listove oblande stavite nešto teško preko kolača, kako bi nakon poslije sati hlađenja ostao ravan. Nakon toga, kolač premažite glazurom koju se dobili miješanjem čokolade, mlijeka i margarina te pospite sjeckanim lješnicima.