Coinbase obavještava da li najveći korisnici kupuju ili prodaju kriptovalute - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Coinbase obavještava da li najveći korisnici kupuju ili prodaju kriptovalute

Coinbase, jedna od najvećih online mjenjačnica koja obezbjeđuje kupovinu i prodaju 15 različitih kriptovaluta, sada omogućava svojim korisnicima da saznaju kakvi su trenutni trendovi.

Coinbase, jedna od najvećih online mjenjačnica koja obezbjeđuje kupovinu i prodaju 15 različitih kriptovaluta, sada omogućava svojim korisnicima da saznaju kakvi su trenutni trendovi.

Iz svoje velike baze korisnika oni prate aktivnosti najvećih, odnosno korisnika koji prodaju ili kupuju najveću količinu kriptovaluta. Pored toga, menjačnica nudi i informaciju o ponašanju i korelaciji između cene i velikih transakcija. To može da budedobar pokazatelj drugim korisnicima kako da se ponašaju – da li je vreme da kupuju ili prodaju kriptovalute.

Za ove informacije Conibase prati 10 odsto korisnika sa najvećim balansom. Menjačnica broji koliko korisnika u tih najvećih 10 odsto je promenilo stanje u poslednjih 24 časa. Te informacije se ažuriraju svaka dva sata. U cilju preciznijih informacija mere se još dva parametra – prosečno vreme koliko korisnici drže kriptovalute u svom vlasništvu pre nego što ih prodaju, kao i popularnost svake kriptovalute. Za ova dva parametra koristi se kompletna baza Coinbase korisnika.

Coinbase proverava i upoređuje cene različitih kriptovaluta i prati njihovu korelaciju. Na primer, ako postoji informacija da je korelacija između dve kriptovalute nula odsto, to znači da cena jedne kriptovalute ni na koji način ne utiče na drugu. Negativna korelacija ukazuje da skok cene jedne kriptovalute rezultuje padom cene druge… Ova dodatna informacija može da pomogne da se preciznije balansira kupovina i prodaja kriptovaluta i da se ostvari najveći profit.

Izvor: TechCrunch

Danas objavljeno

Samsung predstavio ekran koji se sa 13 odmotava na 17 inča

Vanja A

Istraživači napravili podvodnu bežičnu kameru koja radi bez baterija

Vanja A

Samsung Galaxy S23 Ultra bi mogao da izgleda ovako

Vanja A

Ostavite komentar