CNN otpustio tri radnika, dolazili na posao nevakcinisani - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

CNN otpustio tri radnika, dolazili na posao nevakcinisani

Američka medijska kuća CNN otpustila je tri radnika koji su došli na posao nevakcinisani, iako ovaj medij zahtijeva od zaposlenih koji dolaze u kancelarije da budu vakcinisani protiv korona virusa.

Objavu o otkazu dao je predsjednik CNN-a Džef Zaker, prema službenim porukama koje je poslao zaposlenima danas, u čiji uvid je imao list “Hil”.

“Prošle nedjelje, bili smo svjesni o troje zaposlenih koji dolaze na posao nevakcinisani. Da budem jasan – po ovom pitanju imamo nultu toleranciju”, rekao je Zaker.

CNN ne zahtijeva od zaposlenih dokaz o vakcinaciji, međutim, radnici moraju da budu potpuno vakcinisani ukoliko žele da rade u kancelariji ili na terenu.

Zaker očekuje da će potvrda o vakcinaciji biti neophodna u narednih nekoliko nedjelja, a zvaničan povratak zaposlenih u prostorije CNN-a je pomjeren za 7. septembar zbog povećanja u broju oboljelih od kovida-19 u SAD.

Predsjednik CNN je rekao da svi koji dolaze u kancelarije u Los Anđelesu, Vašingtonu i Atlanti, od danas moraju da nose maske, bez obzira na vakcinacioni status.

“Hil” dodaje da još neki američki mediji, poput “Vašington posta” i “Vašington Egzeminera” zahtijevaju od radnika da budu vakcinisani prije dolaska u kancelarije.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vučić nakon sastanka sa predsjednikom Slovenije: Imamo veoma dobre odnose

M.

U Srbiji 1.674 nova slučaja, preminula 51 osoba

M.

Vučić se u Beogradu sastao sa Dodikom

M.

Ostavite komentar