Članovi Predsjedništva sa Palmerom i Ajhorstovom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Članovi Predsjedništva sa Palmerom i Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH primiće zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroazije, Metjua Palmera i direktora Evropske službe za inostrane poslove za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju, Angelinu Ajhorst.

Uoči sastanka, Palmer i Ajnhorstova, izjavili su da u BiH ne dolaze sa rješenjima, već da ohrabre domaće političare da izmijene Izborni zakon i sprovedu djelimičnu ustavnu promjenu.

Palmer i Ajhorstova razgovarali su juče sa delegacijama SDA, HDZ-a i opozicije iz Srpske i Federacije o načinu izbora članova Predsjedništva.

Indirektan izbor u Federaciji koji bi zadovoljio lidera HDZ-a BiH za sobom povlači takav način izbora u Republici Srpskoj, na šta je ranije lider SNSD-a Milorad Dodik rekao da ne pristaje, a tu mogućnost odbili su i lideri opozicionih SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović.

Mogućnost asimetričnog modela izbora članova Predsjedništva, indirektno u Federaciji i direktno u Srpskoj ne prihvata lider SDA Bakir Izetbegović, ali ni dio opozicionih federalnih partija.

Danas objavljeno

Hrvatska: Preminulo 21 lice, 1.741 zaraženo

M.

U školama Srpske 12 odjeljenja u izolaciji

M.

“To je više nego za žaljenje”

M.

Ostavite komentar