Članovi Predsjedništva BiH danas i sutra u zvaničnoj posjeti Sloveniji - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Članovi Predsjedništva BiH danas i sutra u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik boravit će danas i sutra u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima za predsjedavajućeg i članove Predsjedništva BiH bit će upriličena danas na Kongresnom trgu u Ljubljani gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Nakon svečanog dočeka članovi Predsjedništva BiH položit će vijence na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

Zvanični susret predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Slovenije planiran je za danas u Predsjedničkoj palati.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i pogledati izložbu fotografija “Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja”.

U četvrtak, 5. decembra, na Novoj univerzi bit će održana predavanja članova Predsjedništva BiH, te predsjednika Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice o temi “Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja BiH”.

Protokolom posjete, kao posljednji susret, najavljene je sastanak delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom.

FENA

Danas objavljeno

Republikanci u Senatu nisu uspjeli da “zakoče” opoziv Trampa

M.

Danas svečano otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji

M.

Dječaka (9) pronašli obješenog u sobi, nije mu bilo spasa

M.

Ostavite komentar