9. Jula 2021.

Članovi hrvatskog Kriznog štaba skinuli maske pa poručili: Delta soj će zavladati Evropom

Big Portal

Danas je 501. dan od pojave korone. Imamo 87 novih slučajeva, trenutno je 612 aktivnih”, rečeno je na početku konferencije za medije članova hrvatskog Kriznog štaba. Takođe, navedeno je da je u bolnicama 115 osoba dok za prethodna 24 sata nema preminulih.

Ono što je zanimljivo je da su svi članovi tog štaba koji se obraćaju medijima danas pred novinarima skinuli epidemiološke maske jer je situacija s koronavirusom u Hrvatskoj znatno bolja, na šta ukazuju brojevi novozaraženih koji su danima u padu.

Ipak, oni su upozorili i da će delta soj zavladati Evropom.

“Izveštaj Evropskog centra za praćenje zaraznih bolesti govori se da delta varijanta preuzima primat. Negde se taj postotak kreće od 25 do preko 70 odsto. Očekuje se da će do kraja avgusta potpuno zavladati Evropom. U ovom trenutku se brzo širi među mlađima. Tu se u najgoroj situaciji nalaze Portugal, Kipar, Španija. U Portugalu je dnevno 3.000 inficiranih. To je kao da Hrvatska u sred sezone ima 1.300 novih dnevno. U Španiji je najviše inficiranih među mladima, veliko žarište je bila Majorka, tamo se skuplja puno mladih turista. U jednom okupljanju je bilo 9.000 mladih, njih 3.000 se inficiralo”, rekečeno je na pres konferenciji Štaba.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare