Članica jednog od najpopularnijih bendova 90-ih preminula u 46. godini - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Članica jednog od najpopularnijih bendova 90-ih preminula u 46. godini

Barby Kelly, članica jednog od najpopularnijih bendova 90-ih godina prošlog stoljeća, The Kelly Familyja, preminula je u 46. godini.

Objavljeno je to na službenom Instagram profilu benda.

“Naša voljena sestra Barby preminula je nakon kratke bolesti. Jako će nam nedostajati i nosit ćemo je u srcima i sjećanju zauvijek”, pisalo je u objavi, a fanovi su izrazili svoje žaljenje zbog smrti.

Barby je početkom 2000-ih napustila bend zbog psihičkih problema koje je uzrokovala planetarna slava s kojom se Barby nije znala nositi, rekao je tada njen brat Jimmy, a tih je godina preminuo i njihov otac Daniel Kelly koji je bio glava benda. 

Iako je svoju muzičku karijeru započeo još u 1970-im godinama, slavu i svjetsku popularnost The Kelly Family stekao je tek dvadesetak godina kasnije. Angela, Patricia, Paddy, Barby, Maite, Kathy, Jimmy i Joey snimili su brojne hitove, a kao jedan od najbitnijih albuma izdvaja se Over The Hump iz 1994. godine, koji se u Europi prodao u 4.5 miliona primjeraka, od kojih je polovica prodana samo u Njemačkoj.

Njihova karijera nije bila bez uspona i padova pa su ih tako u jednom trenu popularni njemački časopisi nazvali kultom i hodajućom kolekcijom rabljene odjeće, a često se u javnosti pričalo o tome kako je otac porodice, Daniel Kelly, tiranin koji sve voli držati pod kontrolom, a puno ljepše riječi za njega nije imao ni njegov sin Jimmy, koji je u bendu svirao gitaru. 

Izvor:Index

(Dž.S.)

Danas objavljeno

RAZVODI, SMRTI, BOLESTI! OVAKO sada izgledaju zvezde serije BEVERLI HILS!

Zeljka

ROBERT DE NIRO se povrijedio TOKOM SNIMANJA!

Zeljka

Evo kako da vam PETUNIJE raskošno cvjetaju do PRVIH MRAZEVA

Zeljka

Ostavite komentar