19. Septembra 2021.

Čižov o izvještaju Evropskog parlamenta o Rusiji: Klasičan primjer mješanja u unutrašnje stvari

Big Portal

Vladimir Čižov navodi da su između ostalog propisana i konkretni uputstva za Rusiju kako da promeni svoje izborno zakonodavstvo.

“Mešanje u izborni proces, mešanje u politički život i, osim bacanja krivice na aktuelnu rusku vlast, precizirano je kakva bi trebalo da bude ruska vlada, kakav treba da bude ruski parlament, propisana su konkretni uputstva za Rusiju kako da promeni svoje izborno zakonodavstvo”, rekao je Čižov, prenosi Sputnjik.

Kako navodi stalni predstavnik, skrenuta je pažnja da izveštaj ne predstavlja zvaničan stav EU.

Vladimir Čižov tvrdi da je rezolucija Evropskog parlamenta “puna očiglednih gluposti, faktografskih grešaka”.

Kao primer, on je naveo optužbe na račun Moskve da je ona razrušila sistem kontrole naoružanja.

“Kao da je Rusija uništila Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, kao da je Rusija izašla iz Sporazuma o otvorenom nebu”, dodao je on.

“Ovako nadmen odnos, siguran sam, mnogi u našoj zemlji će prihvatiti kao uvredu za svoj zdrav razum i sposobnost da samostalno razmišljaju. Ako neko u Briseli misli da ovakve rezolucije mogu da podstaknu Ruse na antivladine proteste ili da nekako destabilizuju situaciju u našoj zemlji, moram reći da oni slabo poznaju Rusiju i ruski narod. Naši građani su dovoljno svesni i politički pismeni ljudi da bi se primili na ovakve stvari”, rekao je Čižov.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare