29. Jula 2022.

Čizkejk sa kokosom bolji je od tradicionalne poslastice

Big Portal

Sastojci:

Za koru:

  • pola šolje brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike šećera
  • pola šolje otopljenog putera

Za fil:

  • 150 grama krem-sira
  • 4 kašike šećera
  • pola konzerve kokos-krema
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica ektrakta vanile

Za glazuru:

  • pola limenke kokos-krema
  • 2 kašike krem sira
  • 1/2-1/3 šolje šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte suve sastojke za koru, pa im dodajte otopljeni puter. Kad dobijete kompaktnu smesu, utisnite je u dno kalupa za tortu.

Ostavite da odstoji u frižideru.

U dubljoj činiji umutite jaja sa šećerom, pa uz neprestano mešanje dodajte kokos-krem, krem-sir i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku masu, pa prelijte na koru.

Sve zajedno pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, pa smanjite na 120 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Zatim ostavite da se potpuno ohladi u frižideru. Potom pređite nnožem uz oprugu kalupa, pa uklonite njegove strane.

Za glazuru, umutite kokosov krem sa šećerom u prahu i krem-sir i mutite sve dok ne bojete kremastu smesu, pa time premažite ohlađen čiozkejk i ostavite da odstoji u frižideru još najmanje sat vremena pre služenja.

Preko možete posuti kokosovo brašno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare