Citroen "ubija" C4 Cactus nakon samo jedne generacije - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Citroen “ubija” C4 Cactus nakon samo jedne generacije

Umesto ovog urbanog lajfstajl krosovera, francuski proizvođač ponudiće kupcima potpuno novi kompaktni model.

Umesto ovog urbanog lajfstajl krosovera, francuski proizvođač ponudiće kupcima potpuno novi kompaktni model.

Citroen C4 Cactus neće dočekati drugu generaciju, potvrdio je direktor proizvodnje ovoga automobilskog brenda, Ksavije Pežo, u razgovoru za magazin Top Gear. On je kazao da Citroen umesto ovog krosovera priprema koncepcijski potpuno drugačiji model koji neće nositi oznaku “Cactus”.

Citroen C4 Cactus počeo je da se proizvodi 2014. godine, unevši osveženje u tadašnju gamu francuske auto-kompanije svojim specifičnim dizajnerskim rešenjima koja su izazvala oprečna mišljenja u javnosti. Ipak, malo ko je tada ostao ravnodušan prema ovom vozilu.

Naime, Citroen je opremio C4 Cactus specijalnim dodacima na spoljašnjosti, koji treba da spreče manja oštećenja karoserije, poput ogrebotina ili sitnih udaraca do kojih može da dođe u vožnji u gradu i na parkinzima. Najizloženiji delovi vrata, ugaoni elementi blatobrana i centralni segment vrata prtljažnika obloženi su ovim gipkim materijalom koji apsorbuje slabije udarce.

Osim toga, sedišta i enterijer su dizajnirani tako da podsećaju na moderan nameštaj.

Prilikom redizajna iz 2017. godine, C4 Cactus je stilski pojednostavljen, a nestao je i veći deo zaštitnih elemenata na karoseriji, pa je automobil postao manje upadljiv.

Ksavije Pežo nije precizirao da li će pomenuti novi model biti ujedno i naslednik već ugašenog hečbeka C4, koji je prestao da se proizvodi još 2018. godine.

Očekuje se da će novi kompaktni Citroenov model imati premijeru 2020. ili najksanije početkom 2021. godine.

B92

Danas objavljeno

Na današnji dan počeo je da se proizvodi legendarni “Fića”

Zeljka

No comment: Morris Mini 1000 Shorty

Zeljka

Najavljen grčki Chaos sa 3000KS

Zeljka

Ostavite komentar