18. Maja 2020.

Čitava porodica će se oduševiti ovim doručkom, koji može da se jede i slan i sladak

Big Portal

Uštipci prema ovom receptu, kada se umese, pripremaju se izuzetno brzo. Ukoliko se posuda u kojoj stoji poklopi ostaće meki tokom čitavog dana.

Meki i ukusni Foto: A. M.

Sastojci:

  • 300 grama brašna
  • 300 grama mleka
  • kašika ulja
  • jaje
  • kvasac
  • kašikica soli

Priprema:

Ukoliko je kvasac suvpomeša se sa brašnom, ukoliko nije prvo se stavi u šolju sa malo šećera i toplog mleka. Kada kvasac “nadođe” sipa se u posudu u kojoj se sipaju brašno, jaje, ulje, so i mleko. Sve se dobro pomeša i ostavi da se malo odmori. Smesa treba da bude žitka.

U testo mogu da se ubace i komadići sira i tada će uštipci biti još ukusniji.

U dubok tiganj ili šerpu se sipa dosta ulja, pa se sa dve kašike sipaju uštipci. Oblik uštipaka treba da bude okrugao, ali zavisi od umešnosti domaćice i gustine testa.

Uštipci se peku dok ne porumene. Okrenu se sa druge strane i, na kraju, vade u duboku posudu koja se pokrije.

U testo može da se umeša i izdrobljen sir, pa će uštipci biti još ukusniji i slani. Međutim, onda ne mogu da se jedu sa pekmezom ili čokoladom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare