"Cirkus, u kom kao da je srpski glas zaražen variolom verom" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Cirkus, u kom kao da je srpski glas zaražen variolom verom”

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić okarakterisao j prebrojavanje srpskih glasova pod maskama kao “nečuvenu manifestaciju rasizma”.

Rekao je da bi morala da naiđe na glasniju osudu u celoj međunarodnoj zajednici.

Đurić je rekao da je u Prištini na delu “šovinistička farsa” uperena protiv volje srpskog naroda na izborima i “cirkus” u kome kao da je srpski glas zaražen “variolom verom”, kao da su svi Srbi kužni pa se njihovi glasovi broje u maskama koje su poslednji put u južnoj srpskoj pokrajini viđene za vreme te epidemije.

Prema njegovim rečima, to pokazuje jedan šovinizam neviđenog stepena, cinizam i spremnost da se ode korak dalje u obračunu sa Srbima.

“Mislim da ne možemo da budemo zadovoljni dok od relevantnih evropskih i međunarodnih institucija ne budemo dobili odgovore na pitanja koja ovih dana postavlja i predsednik Vučić, a to je jesmo li mi Srbi kužni ili smo možda trovači ili bilo šta drugo uradili da zaslužimo takav tretman da se srpski glasovi broje u maskama i ombinezonima kao da smo oboleli od variole vere”, rekao je Đurić.

On je ocenio da gore i više rasističke poruke u političkom životu u savremenoj Evropi nije bilo.

To, prema njegovoj oceni, pokazuje da se neko strahovito uplašio srpskog jedinstva i rešenosti da se ostane u političkoj vezi sa Srbijom.

Zato, kaže, svakog dana i Albin Kurti i mnogi drugi “ponavljaju patološke poruke protiv Srba na KiM, izigravajući neprekidno viktimizaciju samoalbanskog naroda”.

Đurić je podsetio da je na KiM bilo desetine hiljada ubijenih i 247.000 proteranih Srba, hiljade spaljenih i 80.000 još uzurpiranih srpskih kuća…

Kako je rekao, političko vođstvo u južnoj srpskoj pokrajini postalo je “pijani brod bez kormilara” i Kurti gura i Albance i sve druge koji žive na KiM u provaliju i sukobe.

“Ovo je upozorenje da imamo posla sa jako opasnim ljudima i jako opasnom situacijom i naša želja je da međunarodna zajednica obuzda divlje šoviniste pre nego što bude prekasno”, rekao je Đurić.

B92

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar