"Cirkus, u kom kao da je srpski glas zaražen variolom verom" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Cirkus, u kom kao da je srpski glas zaražen variolom verom”

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić okarakterisao j prebrojavanje srpskih glasova pod maskama kao “nečuvenu manifestaciju rasizma”.

Rekao je da bi morala da naiđe na glasniju osudu u celoj međunarodnoj zajednici.

Đurić je rekao da je u Prištini na delu “šovinistička farsa” uperena protiv volje srpskog naroda na izborima i “cirkus” u kome kao da je srpski glas zaražen “variolom verom”, kao da su svi Srbi kužni pa se njihovi glasovi broje u maskama koje su poslednji put u južnoj srpskoj pokrajini viđene za vreme te epidemije.

Prema njegovim rečima, to pokazuje jedan šovinizam neviđenog stepena, cinizam i spremnost da se ode korak dalje u obračunu sa Srbima.

“Mislim da ne možemo da budemo zadovoljni dok od relevantnih evropskih i međunarodnih institucija ne budemo dobili odgovore na pitanja koja ovih dana postavlja i predsednik Vučić, a to je jesmo li mi Srbi kužni ili smo možda trovači ili bilo šta drugo uradili da zaslužimo takav tretman da se srpski glasovi broje u maskama i ombinezonima kao da smo oboleli od variole vere”, rekao je Đurić.

On je ocenio da gore i više rasističke poruke u političkom životu u savremenoj Evropi nije bilo.

To, prema njegovoj oceni, pokazuje da se neko strahovito uplašio srpskog jedinstva i rešenosti da se ostane u političkoj vezi sa Srbijom.

Zato, kaže, svakog dana i Albin Kurti i mnogi drugi “ponavljaju patološke poruke protiv Srba na KiM, izigravajući neprekidno viktimizaciju samoalbanskog naroda”.

Đurić je podsetio da je na KiM bilo desetine hiljada ubijenih i 247.000 proteranih Srba, hiljade spaljenih i 80.000 još uzurpiranih srpskih kuća…

Kako je rekao, političko vođstvo u južnoj srpskoj pokrajini postalo je “pijani brod bez kormilara” i Kurti gura i Albance i sve druge koji žive na KiM u provaliju i sukobe.

“Ovo je upozorenje da imamo posla sa jako opasnim ljudima i jako opasnom situacijom i naša želja je da međunarodna zajednica obuzda divlje šoviniste pre nego što bude prekasno”, rekao je Đurić.

B92

Danas objavljeno

57 zemalja

M.

Srušio se helikopter za visokim zvaničnikom za bezbjednost: Bila i njegova supruga

M.

Hrvatska: Zaražena 4.751 osoba

M.

Ostavite komentar