Ćirić: Kazahstan je bio priprema za Kanadu - BIGportal.ba
Sport Vaterpolo

Ćirić: Kazahstan je bio priprema za Kanadu

Pomoćni trener Srbije Stefan Ćirić rekao je da je meč protiv Kazahstana bio priprema ekipe za duel sa Kanadom u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige. Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Kazahstan sa 20:6 u poslednjem trećem kolu grupne faze završnog turnira Svetske lige i tako obezbedila prvo mesto u Grupi…

Pomoćni trener Srbije Stefan Ćirić rekao je da je meč protiv Kazahstana bio priprema ekipe za duel sa Kanadom u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Kazahstan sa 20:6 u poslednjem trećem kolu grupne faze završnog turnira Svetske lige i tako obezbedila prvo mesto u Grupi B.

“Utakmica koja nam je služila da se pripremimo za nastavak takmičenja. Rutinski smo priveli kraju, držali smo koncentraciju sve vreme i nijednog trenutka nismo doveli rezultat u pitanje”, rekao je Ćirić novinarima posle meča.

Srbija će četvrtfinalni meč sa Kanadom igrati u petak od 21 čas.

“Oni su iznenadili, pobedili su Madjare, pa su su imali veliki pad protiv Japana, pa su danas namučili Španije tri četvrtine. Maksimalno oprezno ćemo se pripremiti za sutrašnji meč. Nema opuštanja. Apsolutni smo favoriti i to sutra treba da pokažemo”, rekao je Ćirić.

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović kazao je da je današnji dan bio “opuštajući” za njegov tim. ;

“Nismo imali trening jutros i ovu utakmicu nismo ni odigrali na maksialnom nivou. Posle prve četvrtine smo već usporili malo ritam i počeli psihički da se spramamo za Kanadu”,rekao je Pijetlović.

On je ocenio da je Kanada jača od Kazahstana i da može da dobije bilo koga na turniru. 

“Fizički su izuzetni spremni, sigurno da će biti teško. Ako se opustimo, nećemo lagano dobiti utakmicu. Ako se pripremimo, kako treba kako treba da se pripremi jedna ekipa koja igra četvrtifinale, mislim da da nećemo imati problem”
, rekao je Pijetlović.

Selektor vaterpolista Kazahstana Dejan Stojanović rekao je večeras da je očekivao bolju igru i rezultat svoje ekipe u Beogradu, ali je istakao da tim ipak napreduje.

“Teško je reći koliko, pogotovo posle ovakvih rezultata, ali sigurno da napreduju i nadam se da će iskoristiti svaki sekund igre sa ovakvim igračima. Mislim da je dobro iskustvo. Nadao sam se boljim rezultatima i boljoj igri, ali je ovo realno stanje i kvalitet na kraju ispliva na površinu. Puno rada je pred nama da bismo bili spremni za ono što je nama primarno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre za Aziju gde mi tražimo i čekamo novu šansu”, rekao je Stojanović.

Upitan da li su njegovi igrači možda bili impresionirani imenima svetskog vaterpola, Stojanović je kazao da je to možda i bio jedan od problema. 

“Mislim da su previše impresionirani i o tome moramo da razgovaramo. U redu je respekt, ali da to nije nešto što prelazi u strah”,
 rekao je selektor Kazahstana.

Danas objavljeno

Đoković igrao povrijeđen: Mučim se zadnjih 4-5 dana

Vanja A

Belgija, Holandija, Kina i Japan maksimalni

Vanja A

Bublik pravio “cirkus” u finalu – i izgubio

Vanja A

Ostavite komentar