Čilić, Ćorić, Hačanov i Rubljov dolaze u Beograd - BIGportal.ba
Sport Tenis

Čilić, Ćorić, Hačanov i Rubljov dolaze u Beograd

Janko Tipsarević, proslavljeni srpski teniser, obratio se medijima povodom početka Prvenstva Istočne Evrope.

Tipsarević, organizator turnira, je istakao da je prva od ukupno šest nedelja koliko će trajati turnir uspešno prošla.

“Ovo je ambiciozan projekat koji treba da traje šest nedelja. Zapitam se i sam u šta smo ušli. Ideja je nastala posle otkazivanja Indijan Velsa. Probali smo da napravimo nešto da bi tenis kao sport nastavio da živi””, rekao je Tipsarević.

Turnir je startovao 15. juna na terenima na SC “Olimp”, a bivši teniser rekao je da je zadovloljan odzivom igrača, kojima se zahvalio što su došli u Beograd.

“Momci i devojke iz regiona su odmah prihvatili priliku da igraju. Prva nedelja je bila uspešna, imali smo mali broj otkaza, a naredne imamo drugi deo takmičenja”, dodao je Tipsarević.

Tipsarević je otkrio da će deo turnira za muškarce i narednu nedelju završiti na šljaci, a onda preći na beton, dok će žene 28. juna krenuti sa betonom. Podloga će biti kao ona na US openu.

Od potvrđenih igrača tenis u Beogradu će zaigrati, pored ostalih, Karen Hačanov, Andrej Rubljov, Borna Ćorić i Marin Čilić, dok je Janko otkrio “da je pričao sa još dvojicom iz Top 20”.

Turnir se igra bez prisustva publike, a Tipasrević je otkrio da neće biti promene po tom pitanju ni u narednim nedeljama turnira, zbog velikog broja ljudi koji dolaze sa igračima na sam turnir.

Srpski teniser Filip Krajinović, koji je prošle nedelje igrao finale Adrija tura, igraće i na turniru koji ogranizuje njegov trener.

“Od mene se očekuje mnogo. Iza mene je jedan prelep vikend, nezaboravan. Ulazim spreman u narednu nedelju. Čast mi je što ću igrati na Jankovom turniru. Biću maksimalno spreman. Imam pritisak, igra se u njegovom klubu, a on mi je trener. Sve je to sastavni deo sporta””, rekao je Krajinović.

Danas objavljeno

Stojković u gostima kod predsjednika UEFA

Zeljka

“Treba promijeniti pravila – ne samo zbog Đokovića”

Zeljka

Jokić od koša do koša za pet sekundi

Zeljka

Ostavite komentar