CIK zaključio i potvrdio Centralni birački spisak - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

CIK zaključio i potvrdio Centralni birački spisak

Centralna izborna komisija BiH je na 63. (hitnoj) sjednici održanoj 08.10.2020. godine donijela Odluku o zaključivanju i potvrđivanju Centralnog biračkog spiska za Lokalne izbore 2020. godine i objavljivanju broja birača za svaku osnovnu izbornu jedinicu.

“Spisak je zaključen sa stanjem na dan 01.10.2020. godine prema kojoj se u Centralnom biračkom spisku nalazi ukupno 3.283.194 birača”, saopšteno je.

Iz CIK-a navode da je u skladu sa članom 15.10 Izbornog zakona BiH broj birača za svaku osnovnu izbornu jedinicu osnov za određivanje maksimalnog iznosa sredstava koji politički subjekt može potrošiti za finansiranje izborne kampanje.

“Broj birača po kategorijama, odnosno opcijama glasanja će biti naknadno utvrđen i objavljen nakon što budu rješene sve pristigle žalbe na odluke koje se odnose na registraciju birača za glasanje van BiH”, navode iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da je donijela i Odluku o dopuni Odluke o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine prema kojoj će se organizovati glasanje i u Počasnom konzulatu BiH u Gracu (Republika Austrija).

Navedene odluke će javnosti biti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.

(N1)

Danas objavljeno

Preminuo Predrag Marić od posljedica virusa korona

M.

Pooštrene mjere u Austriji

M.

Bjesne požari na jugoistoku Australije

M.

Ostavite komentar