CIK: Sama novčana kazna bi ojačala rezultat US - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

CIK: Sama novčana kazna bi ojačala rezultat US

Novčana kazna za Ujedinjenu Srpsku u maksimalnom iznosu od 10.000 KM ne bi postigla svrhu kažnjavanja, i dovela bi do dodatnog jačanja ideja i cljeva ove stranke na Lokalnim izborima 2020. godine koje su proklamovane činom protjerivanja pripadnika albanskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda.

“Zahvaljujući takvoj kazni te negativnom publicitetu, izazvanoj mržnji, netrpeljivosti, te ponižavajućem tretmanu pripadnika albanskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda u predmetnom sadržaju ova politička stranka bi nakon izazvane mržnje i uznemirenja kod pripadnika srpskog naroda prema pripadnicima albanskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda zapravo ojačala svoje izborne rezultate u kojem smislu bi se novčana kazna pretvorila u nagradu za govor mržnje i postupanje protivno Opštem okvirnom sporazumu za mir”, navedeno je između ostalog u obrazloženju odluke CIK-a, koja je u posjedu “Nezavisnih”.

Dalje se navodi da to potvrđuje i kontinuiet provokacije i uznemirenja javnosti pjevanjem pjesme “Morem plovi jedna mala barka u kojoj se veliča četnički vojvoda Draža M” koji je predsjednik Ujedinjene Srpske zadržao uprkos saznanju da je protiv US pokrenut postupak utvrđivanja odgovrnosti.

NN, Uroš Vukić

Danas objavljeno

Lukajić sproveden u KPZ Tunjice

M.

Pronađen uginuli kit, jedan od najvećih viđenih na Mediteranu

M.

Prvi put ove godine: Sastaju se članice EU

M.

Ostavite komentar