13. Oktobra 2022.

CIK naredio otvaranje vreća sa četiri biračka mjesta u Banjaluci

Big Portal

Na sjednici je rečeno da je iz izvještaja glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za opšte izbore utvrđeno da za četiri biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka nisu uneseni rezultati izbora.

Predloženo je da CIK donese naredbu kojom bi se naredilo Glavnom centru za brojanje da se otvore sve vreće sa izbornim materijalom sa ciljem pronalaska obrazaca za zbirne rezultate sa ovih birališta, nakon čega je ova odluka donesena jednoglasno.

Riječ je o obrascima koji nedostaju sa ova četiri biračka mjesta za nivo Parlamentarne skupštine BiH, Narodne skupštine Rešpublike Srpske i za nivo Presjedništva BiH.

Nakon otvaranja vreća i pronalaska obrazaca Glavni centar za brojanje bi unio rezultate u glavnu aplikaciju, a ukoliko ne pronađe obrasce za zbirne rezultate izvršio bi ponovno kontrolno brojanje i utvrdio izborne rezultate za ova četiri biračka mjesta.

Sve ovo bi se odvijalo prema dinamici koju bi utvrdio direktor Glavnog centar za brojanje u objektu Zetra, a akreditovani posmatrači Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni i posmatrati tok ovih aktivnosti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare