10. Oktobra 2022.

CIK donio odluku, ponovo se broje glasovi za predsjednika Republike Srpske

Big Portal

Ponovno brojanje glasova biće obavljeno u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, a ovu odluku CIK-a, nije podržao Vlado Rogić, član Centralne izborne komisije BiH koji je rekao da CIK za tu odluku nema zakonsko uporište, te da to eventualno može uraditi tek nakon što utvrdi rezultate izbora. 

Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije BiHrekao je na samoj sjednici da su članovi CIK održali kolegijum i razmotrili veći broj primjedbi i prigovora  na tok izbornog procesa za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

“Imali smo na uvid određene materijalne dokaze kao što su  video i dokumenti koji nedvojbeno pokazuju da je proces kontaminiran da ne onemogućava pravovremeno utvrđivanje rezultata izbora u skladu sa zakonom”, rekao je Arnautović.

Podsjetimo, opozicione stranke u Srpskoj sumnjaju u regularnost izbornog procesa, jer vjeruju u uspjeh njihove kandidatkinje Jelene Trivić (PDP), dok do sada izbrojani glasovi, kako je objavio CIK, pokazuju da je u trci za predsjednika pobijedio Milorad Dodik (SNSD).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare