22. Jula 2019.

Cijene doručka iz restorana na Hvaru posvađale ekipu na Fejsu: ,,Bezobrazno!”

Big Portal

KAO I SVAKE godine i ovo ljeto društvenim mrežama kruže razni cjenovnici i veliki računi nad kojima se neki užasavaju dok ih drugi brane.

Prošli mjesec na Facebook grupi Protiv poreza osvanula je tako fotografija cjenovnika iz jednog hrvatskog restorana kojem je vlasnik dodao popis taksi koje plaća državi koja je mnoge posvađala, a od jutros ekipa na Fejsu žustro raspravlja oko cijene doručka jednog restorana na Hvaru.

Novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju cjenovnika s Hvara koja je izazvala brojne reakcije, a biće vam jasno zašto, čim vidite cijene na njemu. “Evo zbog čega nam brojni turisti dolaze tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više. Ovo je osvanulo ispred jednog najprosječnijeg restorana na Hvaru”, napisala je Vesna uz fotografiju.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1387378821412329&set=a.340487519434803&type=3

Za doručak koji se poslužuje od 8 – 12 sati treba izdvojiti najmanje 110 kuna ili oko 15 evra, za šta možete dobiti omlet sa šparogama. Za musli na hvarskoj rivi treba izdvojiti 120 kuna ili oko 16 evra, a za isti iznos možete pojesti i tost. Za jaja Benedict u dotičnom restoranu treba izdvojiti čak 180 kuna ili skoro 25 evra. Na cjenovniku je navedeno i da je u svaki doručak uključen svježi sok od narandže i kafa.

“Otišla bi u prodavnicu, kupila si za 16 evra muslija i nažderala se kao stoka njima na terasi kafića. Naručila bi si kavu i sok friško cijeđeni”, “i onda još traže da im se ukine ili smanji pdv”, “pohlepa za zaradom pojela ljudskost i čovjeka”, “mamice mila, u marketu da kupim za tu lovu i da se nažderem za doručak ispumpavali bi mi želudac cijeli vikend”, “najljepša slika naše Dalmacije…Zato i je veća smjena ministra nego dolazak turista”, samo su neke od reakcija.

No bilo je i onih koji su branili restoran za koji su naveli da je jedan od najboljih na Hvaru te da je samo ove polusezone ugostio porodicu Stallone, Bon Jovija, Samira Handanovića…

“Kad zatvori i propadne, vi ćete biti u pravu, dotad je taj vlasnik veoma uspješan i zna kojoj se publici obraća i to može naplatiti”, “ja ne vidim problem ovdje. Ko želi neka plati, slobodno tržište”, neki su od komentara. Šta vi mislite?

Index

Foto: Promo/Google

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare