CIJENA 200 KM Obavljeno 280 komercijalnih TESTIRANJA na korona virus u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

CIJENA 200 KM Obavljeno 280 komercijalnih TESTIRANJA na korona virus u Srpskoj

U Institutu za javno zdravstvo RS do danas je obavljeno više od 280 komercijalnih testiranja i svi rezultati su negativni.
U većini slučajeva radi se o osobama koje putuju radi posla.

Riječ je o dijagnostici na virus SARS-CoV-2, koja košta 200 KM, a rezultat ove analize jedini je validan i jedini se prihvata prilikom ulaska u druge zemlje. Kako su ranije saopštili iz IJZ, komercijalno testiranje se odnosi samo na osobe koje idu na rad u inostranstvo,

– Nalaz testa izdaje se pacijentu u okviru 24 časa od momenta uzimanja uzorka – naglašavaju u ovom institutu.
Dodaju da je, što se tiče besplatnog testiranja, u izradi protokol za kategorije stanovništva koje bi bile oslobođene plaćanja testa na virus korona.

Podsjetimo, Vlada RS snosi troškove testiranja na korona virus za naše učenike i studente koji se školuju van granica Srpske, a testiranje je besplatno i za sve one osobe za koje je određeno da moraju biti podvrgnute ovom postupku.

S druge strane, Republički štab za vanredne situacije još nije predvidio mogućnost da putnici u BiH, odnosno RS, mogu da uđu uz potvrdu ovlašćenje laboratorije o negativnosti testa na virus SARS-COV-2 bez izricanja mjere kućne izolacije, potvrdili su i iz Inspektorata RS.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zaplijenjene cigarete vrijedne više od 78.000 KM

M.

Pompeo iznosi dokaze da je kovid postojao prije decembra 2019?

M.

Potonuo ruski teretni brod kod obale Turske

M.

Ostavite komentar