Cijeli život se pogrešno tuširamo ujutro, evo kako to treba raditi - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Cijeli život se pogrešno tuširamo ujutro, evo kako to treba raditi

Svi oni koji imaju naviku ujutro se tuširati u toploj vodi, trebali bi razmisliti o promjeni svoje navike. Naime, umjesto da vas razbudi, takvo tuširanje bi vas samo moglo ponovo uspavati.

Izlazak iz toplog tuša u hladniju sobu uzrokuje nagli pad u temperaturi tijela, a zbog toga cijeli organizam prelazi u opuštenije stanje.

Kako bi izbjegli takav efekt, ujutro bi tuširanje trebali završiti naizmjeničnim tuširanjem u toploj i hladnoj vodi. Preporuka je da se prije kraja tuširanja, barem 30 sekundi tuširate u hladnoj vodi pa onda opet u toploj te na kraju još pola minute u hladnoj vodi.

Ta nagla promjena od hladne do tople i opet hladne vode otvorit će kapilare i poboljšati cirkulaciju u tijelu.

Prema istraživanjima, uranjanje u hladnu vodu povezano je s većom tolerancijom na stres, jačim imunitetom te pojačanim sagorijevanjem masnih naslaga, a uz to ima i antidepresivna svojstva.

Iako će vam to pomoći da se razbudite ujutro, mnogi će vjerojatno odmah na prvu odbiti tuširanje hladnom vodom čim se probude.

Ukoliko ste i vi među takvima, iskušajte neke od ovih trikova koji će vam omogućiti bolji san i budnija jutra:

Tuširanje je bolje od kupanja jer sprječava infekcije

Znojite se- Ako vam je teško zaspati i nikada nemate osjećaj da ste se dovoljno odmorili, pokušajte vježbati prije spavanja.

Počastite se- Iskušajte neki obnavljajući noćni tretman kozmetičkim proizvodima, to bi vam moglo pomoći da se budite odmorni i spremni za novi dan.

Dobre navike- Ako napravite kvalitetan plan za dan pred sobom, lakše ćete se motivirati za postizanje ciljeva koji su pred vama, a zbog toga će vam i samo ustajanje biti lakše.

Izvor:24.sata

Danas objavljeno

Kiseliš, slaniš i slatkiš: Sva lica luka

Vanja A

Šarenilo na tanjiru: Slatko, a lako

Vanja A

Humus: Najzdraviji namaz na svijetu

Vanja A

Ostavite komentar