10. Jula 2021.

“Cijela porodica je trpila nasilje” Sin osumnjičen da je sjekiom ubio oca

Big Portal

Igor je u ranim jutarnjim satima obavijestio policiju o tragediji gdje je, kako je rekao policiji i prvim komšijama, pronašao mrtvog oca. Već nakon prvog razgovora s njim i nakon nekoliko uočenih detalja na poprištu ubistva, policija je, međutim, posumnjala u njegovu priču.

Prema pisanju Jutarnjeg Lista, istog dana u popodnevnim satima mladić se slomio i priznao zločin, i istražiteljima predao sekiru kojom je zatukao oca. Odmah je i ostao u policijskim prostorijama, gdje je prenoćio, a potom je u petak saslušan.

– Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnji osumnjičeni 8. jula 2021. u porodičnoj kući u mjestu Rapain Klanac, s ciljem da usmrti svog 52-godišnjeg oca, alatom mu zadao udarce u glavu dok je ovaj spavao i time mu nanio povrede od kojih je otac preminuo na mjestu događaja – saopštili su iz Tužilaštva u Karlovcu.

U razgovoru s članovima porodice koji žive u okolini i rodbinom, Jutarnji List donosi mučne detalje o porodici u kojoj su, uz oca i supruga, koji je navodno bio nasilan, odrastali Igor i njegove dvije sestre, a nasilje je godinama navodno trpila i majka.

Kako bi komšije ilustrovale koliko je Nikola bio zao prema svojoj ženi, rekli su da ju je jednom prilikom ubacio u bačvu u kojoj se drži kom za pečenje rakije, i tako je držao zatvorenu.

Navode kako je ta žena bila bez primanja, osuđena na njegovu milostinju te se mučila radeći u polju da prehrani djecu, a tvrde da se on uglavnom bavio švercom. Prije oko godinu i po dana smogla je snage i otišla na rad u Njemačku. Starija ćerka otišla je da živi u Senj, a s ocem su ostali Igor i njegova maloljetna sestrica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare